Cica bőrápolási kvíz

A cicák bőre és szőrzete egyfajta védelmi vonalként szolgál, tehát különösen fontos, hogy gazdiként fokozott figyelmet fordíts kedvenced ápolására. Az alábbi kvízben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a cicák bundájáról és bőréről, illetve pár érdekességet a megfelelő ápolásról, így kiderülhet, hogy kellően felkészült vagy-e a témában. Kezdhetjük? 

1. Az alábbiakban láthatod a bőr legfontosabb funkcióit, ám a felsoroltak közül az egyik kakukktojás. Melyik lehet az?
2. A fentieken kívül a bőr a területjelölésben és a társas, illetve szexuális kommunikációban is fontos szerepet játszik. De milyen módon?
3. Milyen színű és vastagságú szőrzettel rendelkező macskáknál alakul ki bőrbetegség a legnagyobb valószínűséggel? 
4. Melyik a legjellemzőbb és legfeltűnőbb jele a bőrbetegségeknek a cicák esetében? 
5. A macskák a mindennapos tisztálkodást nyalakodással is megoldják, ám három esetben erősen ajánlott a samponok vagy habok használata, az alábbiak közül azonban egy NEM indokolja a fürdetést. Melyik lehet az?
6. Az átlagot tekintve mennyi egy egészséges cica bőrének a pH-értéke?
7. Az Ophytrium egy különleges, természetes eredetű anyag, amely erősíti a cicák bőrének mechanikus védvonal-funkcióját, hozzájárul a rugalmas és tartósan hidratált bőr megőrzéséhez, segít fenntartani a bőr normál mikrobiális flórájának egyensúlyát és csillapítja a bőrirritációt. Miből vonják ki ezt az anyagot? 
+1 Az Ophytrium csak egyetlen kutyáknak és macskáknak szánt termékcsalád összetevői között lelhető fel, amelynek tagjai ráadásul parabén-, színezék– és nanorészecskementesek, valamint hipoallergének, így a gazdik számára is biztonságos a használatuk. Melyik ez a termékcsalád?

2021. február 17.

Kapcsolódó termékek

További termékek