Amikor a kilenc élet is kevés, segít a tűzoltó!

Jó tudni, hogy amikor baj van, nemcsak mi számíthatunk a tűzoltók segítségére, hanem kedvenceink is! Ezt jól példázza a történet, amit a minap kaptunk a katasztrófavédelem szóvivőjétől, Mukics Dánieltől, aki egy közelmúltbeli macskamentésről mesélt nekünk.  

Május 2-án érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez egy tűzesetről, amely egy mogyoródi családi házat érintett. A gödöllői tűzoltók pár perc alatt meg is érkeztek a helyszínre, ahol több oldalról is megkezdték a füsttel telítődött ingatlan oltását: először a lángok továbbterjedését akadályozták meg, majd teljesen megfékezték a tüzet. Ám mindeközben a ház tulajdonosa aggódva keresni kezdte a macskáját… 

A tűzoltók is elkezdték keresni a cicát a házban, és a sűrűs füst ellenére megtalálták az egyik ágy alatt. Kivitték a ház elé a friss levegőre, ám a kis kedvenc füstmérgezést szenvedett, ezért a friss levegő önmagában nem volt elegendő, így Fogas Gyula főtörzsőrmester javaslatára gyermekek kimentésénél használt mentőkámzsa és légzőkészülék segítségével juttatták tiszta oxigénhez a szerencsétlenül járt cicát, amíg az állatorvos meg nem érkezett a helyszínre. A hősies tűzoltóknak hála a cica túlélte a tűzvészt, ráadásul az anyagi kár ellenére az épület is lakható maradt.  

Mint később kiderült a tüzet egy illatgyertya okozta, ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy ártatlannak vélt tűzforrást se hagyjon soha őrizetlenül! 

Köszönjük a tanulságos történetet Mukics Dánielnek, és további eredményes munkát kívánunk a katasztrófavédelemnek!  

Hívd fel az ismerőseid figyelmét a veszélyre, és oszd meg ezt a cikket Facebookon! 

2022. május 30.