Álomkifutó cicáknak

Ugye te is szeretnéd biztonságban tudni a cicádat úgy, hogy közben élvezhesse a természet által biztosított ingereket is? Akkor érdemes példát venni Amber Schramről, aki férjével együtt olyan kifutót álmodott meg cicáiknak, amely minden macskaigényt kielégít. 

Amber és férje 2019-ben döntött úgy, hogy beltéri játszóterük mellé egy kültéri kifutót is építenek kedvenceiknek, ugyanis a macskapár egyik tagja, a hatéves, Jake nevű bengáli cica több próbálkozás után egy alkalommal valahogy megoldotta, hogy kijusson a szabadba a házból, és négy napra nyoma veszett.  

Egyértelmű volt, hogy macskáik igénylik a szabadtéri ingereket, ezért különleges kifutó építésébe kezdtek, amelynek fényáteresztő fedele véd az eső ellen, az oldalai pedig strapabíró fémrácsból állnak, amelyek megakadályozzák, hogy a cicák kiszökjenek, ugyanakkor jó kilátást biztosítanak a kertben zajló eseményekre, és friss levegőt biztosítanak. 

A kifutó minden oldala fel van polcozva, hogy a két macska kiélhesse mászási ösztöneit, de a ketrecen belül kényelmes fekhelyek, kaparófa, kis, vízzel teli medence, függőágy és függőhíd is található. Ezen kívül Amber macskabarát szobanövényeket is elhelyezett a kifutóban, hogy még természetközelibb hangulatot teremtsen. Az egész körülbelül egymillió forintjába került összesen. 

Az alábbi videóban látható a luxus kifutó, ám azt is megfigyelhetjük, hogy a két cicának a házon belül sincs épp rossz dolga… 

 

Ha nem is építesz ilyen kifutót kedvencednek, érdemes feldobni a környezetét a videóban látható elemekkel, hogy még jobban érezze magát otthon. Ha erkélyes lakásban laktok, ott is kialakíthatsz egy biztonságos ketrecet, amihez itt találsz tippeket. 

Forrás: YouTube 
2023. július 27.