A mentőmacska

A hegyvidékeken gyakran alkalmaznak kutyákat, hogy segítsenek a bajbajutott síelőkön és kirándulókon. Ezeket a kutyákat szigorú kiképzésben részesítik, hogy a lehető legnagyobb biztonsággal találják meg a keresett embereket. A következő történet azonban egy macskáról szól, aki önszántából segít az eltévedt túrázókon, ráadásul a legutóbb pont egy magyar férfinek mutatta meg a helyes ösvényt.

A rejtélyes cica néhány hónappal ezelőtt lett ismert, amikor egy magyar hegymászó feltöltött róla egy képet az egyik közösségi oldalra. Éppen a svájci Alpokban túrázott Gimmelwaldtól nem messze, amikor kibicsaklott a bokája, ezért csak nagy nehézségek árán tudott továbbhaladni. Az eredetileg tervezett útvonalról le kellett térnie, az ugyanis el volt torlaszolva, így egy másik ösvényt keresve hamarosan el is tévedt. Szeretett volna visszatérni egy általa ismert, biztonságos helyre, de fogalma sem volt, hogy merre induljon tovább. Tanácstalanul botorkált a sérült lábával, amikor feltűnt egy fekete-fehér macska, és elkezdett a férfi körül sündörögni, majd elindult az egyik irányba. A hegymászó elkezdte követni a cicát, aki időnként megállt, és ellenőrizte, hogy követi-e. Nem sokkal később megtalálták a helyes utat, amely a közeli völgybe vezetett, így a szerencsétlenül járt férfi megmenekült.

Nem ő volt az egyetlen, aki találkozott a kis szőrös hegyimentővel. Pár évvel ezelőtt szintén egy magyar turistának segített navigálni, aki videót készített a macskáról, melyet a YouTube-ra is feltöltött. A beérkező kommentek tanúsága szerint egyáltalán nem egyedi eset, hogy a fekete-fehér cica túrázók mellé szegődik a helyes irányt mutatva. Kiderült, hogy egy közeli hostelben lakik, de a vendégekhez hasonlóan ő is szeret kirándulni a hegyekben, ezért ismeri a környéket, mint a tenyerét, vagyis a mancsát. Ha szeretnéd közelebbről is megismerni, akkor nézd meg a fent említett videót:

2016. november 11.

Kapcsolódó termékek

További termékek