3 videó, amivel akár órákig lekötheted a cicád figyelmét

A te cicád is szereti követni a laptopod vagy a telefonod, tableted kijelzőjén történő eseményeket? Akkor biztos lehetsz benne, hogy az alábbi három videó is le fogja kötni a figyelmét, ami jól jöhet, ha valamiért nincs időd játszani kedvenceddel, vagy fontos dolgod van otthon, és nem szeretnéd, ha megzavarna. 

1.  Horgászat

Ugye te is láttál már olyan felvételt, amelyen macskák eszeveszettül próbálják megfogni a „képernyő mögött” úszkáló halakat? Az alábbi videó segítségével ezt a saját cicáddal is kipróbálhatod, persze csak akkor, ha gondoskodtál a monitorod vagy kijelződ megfelelő védelméről:

2. Madárles

Elgondolkoztál azon, hogy miért szeretnek a cicák az ablakpárkányon ücsörögni? Az egyik oka ennek az, hogy megfigyelhessék a külvilágban zajló eseményeket, amelyek közül az egyik leggyakoribb, és kedvenceink számára talán legérdekesebb jelenség a madarak tevékenykedése. Ha olyan helyen laksz, ahol ezt természetes körülmények között nem tudod biztosítani a cicád számára, akkor jól jöhet ez a videó:

3. Macska-egér játék

A cicák és az egerek ősi ellenségek. Egyes feltételezések szerint az ember és a macskák kapcsolata is erre az ellentétre vezethető vissza, hiszen a rágcsálókra vadászó négylábúaknak köszönhetően jóval több termés maradt érintetlen a raktárakban, így mindenki jól járt. Kivéve persze a rágcsálókat. Bizonyára a te cicád is szívesen vadászna egerekre, de ha erre nincs lehetősége, akkor talán ez a videó is megteszi:

Na, jól szórakozik a cicád a videókon? Küldj kommentben fotót a macskABC Facebook-oldal posztja alá, itt!

Forrás: YouTube
2021. május 7.