Macskák, de szarkák is

A világ számos pontjáról hallani olyan történeteket, hogy egyes cicák rendszeresen valamilyen szokatlan zsákmánnyal térnek haza. A szokatlan zsákmány természetesen nem egeret vagy madarat jelent, ezek a macskák környékbeli házakból elcsent tárgyakat visznek otthonukba, hogy büszkén megmutassák gazdijuknak. A következőkben a három legaktívabb „enyveskezű” cicáról olvashatsz.

1. Millie

Millie Exeterben él gazdájával Angie-vel, és mára már valóságos mestertolvajjá vált. A 10 éves cica nem mindig űzte ezt a hivatást; csupán 7 éves korában kezdett különböző tárgyakat hazahordani. Kedvencei a portörlőrongyok és a különböző plüss kabalafigurák, melyekből már egy egész zsákkal sikerült összegyűjtenie. A plüssállatok közül is a madarféléket részesíti előnyben, de vitt már magával elefántot, malacot, kutyát, tigrist és majmot is. Ritkább esetben ruhadarabokat is eltulajdonít, például sapkát, zoknit vagy papucsot, egy esetben viszont egy ajtótámasztó keltette fel legjobban az érdeklődését. Mivel Angie 8 gyermek anyukája, ezért tudja, hogy a plüssfigurák mennyire hiányozhatnak gazdájuknak, de Facebookra feltett felhívásaira sajnos eddig nem érkezett válasz.

2. Tigger

Tigger Portlandben tengeti mindennapjait rendőr gazdájával, Dave-vel, aki éveken keresztül nem értette, hogy miért talál reggelente a kertjében mindenféle használati tárgyat, limlomot, játékot és szemetet. Először a környéken élő csintalan gyerekekre gyanakodott, de egyszer csak megunta a dolgot, és felszerelt egy sötétben is látó biztonsági kamerát. A felvételeket visszanézve ő is meglepődött, hiszen a kacatokat nem gyerekek, hanem saját macskája hordta haza, aki éjszakai portyáiról a mai napig valamilyen szomszédból elcsent tárggyal tér vissza. Egy alkalommal tiltott szert tartalmazó tasakot zsákmányolt, amiből aztán rendőrségi nyomozás kerekedett. Dave Angiehez hasonlóan szintén a Facebookon próbálja megtalálni a kedvence által bezsebelt tárgyak gazdáit.

3. Brigit

Biztos te is megtapasztaltad már, hogy alsóneműid vagy zoknijaid néha szőrén-szálán eltűnnek. Brigit esete mindent megmagyarázhat, hiszen a déli földtekén, pontosabban Új-Zélandon tevékenykedő cica kifejezetten ruhaneműkre vadászik, melyekből egész szép gyűjteményre való összejött már. A szomszédok haragját elkerülendő Sarah, a cica gazdája postaládákba dobott cetliken értesíti a környéken élőket kedvence szokásáról, és az eltűnt ruhadarabok lehetséges lelőhelyéről. Ő is hisz a közösségi média erejében, hiszen az ellopott alsógatyákat és zoknikat a Facebookon is megosztja, hátha valaki a magáéra ismer közöttük.

20160706_enkedvencem_tolvajmacskak_cikk

2016. július 12.