A legszebb Valentin-napi ajándék: ments meg egy kutyát!

Valentin-napkor sokan virágcsokorral és bonbonnal próbálják kimutatni a szeretetüket szívük választottja felé, de ha a párod éppenséggel rajong a kutyákért, akkor van ezeknél egy sokkal szebb ajándék. Egy új közösségi kezdeményezésnek köszönhetően a meglepetésekre szánt összegből kutyákat menthetsz ki a halál torkából, amit a kedvesed valószínűleg jobban fog értékelni egy néhány nap alatt elhervadó virágnál…

20190207_enkedvencem_kutya_valentinAz ötlet a Facebookon népszerű, Demény nevű vizsla gazdájától ered, aki nem ért egyet a szerelem mítoszára felépített ünneppel, illetve a töménytelen mennyiségű, felesleges, és sok esetben környezetszennyező vagy egészségtelen ajándék vásárlásával. Szerinte az ajándéktárgyakra költött pénzt sokkal jobb célra is lehetne fordítani, ezért összefogott az Eszkuláp Állatvédő Egyesülettel (Link: ), hogy elindítsák a Valentin projektet, melynek lényege, hogy a különböző gyepmesteri telepeken tengődő, altatásra ítélt kutyák esélyhez jussanak az életben maradásra egy új otthonban.

Az akciónak külön Facebook-oldal is van, melyet itt érhetsz el, és ahol folyamatosan nyomon követheted az aktuális eredményeket, megismerheted az örökbefogadásra váró ebeket. A február 14-ig tartó gyűjtésnek nagy sikere van, hiszen egy héttel Valentin-nap előtt már több mint 100 kutya megmentésére elegendő összeget ajánlottak fel, így egyre több gyepmesteri teleppel vehetik fel a kapcsolatot az ott várakozó ebek elszállításával kapcsolatban. Az egyesület szerint egy állat megmentése nagyjából 100.000 Ft-ba kerül, ami első ránézésre soknak tűnik, de a kutyákat minden esetben orvosi vizsgálatnak vetik alá, chipet kapnak, ha nincs, megkapják a szükséges oltásokat, idővel ivartalanítják őket, amíg nincs gazdijuk szálláshelyre van szükség, de mindezek előtt el kell szállítani őket a telepekről.

Természetesen nem várnak ekkora összeget egyetlen felajánlótól, hiszen a sok kicsi, sokra megy, így párezer jótékonykodó akár több száz kutyát is megmenthet. Azonban nemcsak az anyagi juttatások jönnek jól az egyesület munkatársainak. Szívesen fogadják a tárgyi jellegű adományokat is, hiszen külső élősködők ellen szerekre, pórázokra, féreghajtókra és tisztító szerekre, felmosó szettekre is szükségük van.

2019. február 11.