Kutyás és macskás tévécsatorna érkezik Magyarországra

Az interneten terjedő kutyás és macskás videók rendkívüli népszerűségnek örvendenek, ezért is fordulhat elő, hogy egy online valóságshow  kizárólag a cicákra építi fel a műsorát. Habár a macskák is szeretnek tévézni, a hamarosan Magyarországon is elinduló csatorna mégsem nekik szól, hanem a sok-sok állatszerető embernek, akik szívesen nézegetnek cukiskodó vagy vicces szőrmókokról készült videókat.

De miért kellene egy külön tévécsatornát indítani, ha kutyás és macskás videókat bármikor és bárhol nézhet az ember az interneten?  Kérdés jogosnak tűnik, ám a cseh S&P Broadcasting nevű produkciós cég 2016-ban úgy döntött, belevág az üzletbe, és az eddigi tapasztalatok alapján biztosan nem bánták meg a dolgot. A Csehországban és Szlovákiában Mňau, azaz Miau TV-ként ismert csatorna két éves működés után eljutott oda, hogy havonta több mint 800.000 nézőt ültet le maga elé, akiknek nagyobb része a fiatal és női közönségből kerül ki. A nagy számok láttán gondolhatnánk, hogy a csatorna igyekszik maximalizálni a reklámokból befolyó nyereséget, és promóciókkal, valamint szponzorált műsorokkal tűzdeli teli az adást, de az igazság az, hogy a videóblokkok között csupán félperces hirdetések és a saját műsorok ajánlói kapnak helyet. A cég magyarországi vezetője, Milkovics Pál szerint azonban a csatorna az online felülettel kiegészülve így is biztos nyereséget termel.

Nem csoda tehát, hogy terjeszkedni szeretnének, és hazánkba is elindítják a Miau TV-t, persze némi változtatással a közönség igényeit figyelembe véve. A csatorna neve nálunk Vau TV lesz, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a magyar közönség kutyásabb, mint a csehek vagy a szlovákok. A különböző tematikájú műsorok, mint például a „Kutyadolog”, a „Nem én voltam” és a „Kölykök egymás között”, főként az internetről válogatott videókból tevődnek össze. A videók összegyűjtésével egy kifejezetten erre szakosodott partnercéget bíztak meg. A kiválasztott videók feltöltői természetesen díjazásban részesülnek, továbbá a csatorna – például a „Vausztár!” című műsorral – folyamatosan próbálja ösztönözni a nézőket arra, hogy küldjenek be minél több saját készítésű kisfilmet kedvencükről, hiszen hosszútávon így szeretnék elérni, hogy az interneten nem fellelhető, egyedi tartalmakhoz jussanak. A Vau TV várhatóan a második negyedévben lesz elérhető Magyarországon, és remélhetőleg annyira fog tetszeni a hazai közönségnek, mint ennek a Miau TV-t néző kutyának:

2018. március 7.