Kutyafajta kvíz

A világon számos nagyszerű kutyafajta létezik, de mi most csak azokra koncentráltunk, amelyekről valaha említést tettünk az enkedvencem.hu-n megjelent korábbi írásokban! Figyelem! A kérdésekben található linkek segítséget nyújtanak, ha pedig kitöltenéd korábbi tesztjeinket is, klikk ide!

1. A képen a világ egyik legdrágább kutyafajtájának egy példánya látható. Melyik fajtáról van szó?

 

1. Lowchen_kis_tiny
2. 2017-ben a magyar tenyésztésű Zara lett az első a Crufts Dog Show-n több száz fajtársát maga mögé utasítva. Milyen fajtájú kutya Zara?
3. Tavaly egy K9-es rendőrségi kutya segítségével sikerült megtalálni egy otthonról elszökött kisfiút a Louisiana állambeli Lacombe városában. Milyen fajtájú kutya Freya, a hős?
4. Oroszországban különleges kutyafajtát tenyésztettek ki egy határszakasz védelmére. Mi lett a neve a farkas-kutya hibridfajtának?
5. Spanyolországban egy kutya több napon keresztül várt műtéten átesett gazdájára a kórház bejáratánál, és sehogy sem lehetett elmozdítani onnan, míg legjobb barátja fel nem épült. Milyen fajta kutya a hűséges Maya?
6. Milyen fajtájú kutya látható az alábbi képen?

1_pumi_kis_tiny
7. Samu és Carló nemrégiben kezdték meg munkájukat a Kiskunsági Nemzeti Park parlagi sasainak védelmében. Milyen fajta kutyákról van szó?
8. Milyen fajtájú volt a világ első klónozott kutyája?
9. Melyik a legnépszerűbb kutyafajta Magyarországon a PetVetData adatai szerint?
10. Melyik fajták a legfalánkabbak az alábbiak közül?

Ne felejtsd el leírni kommentben, hogy hány helyes válaszod volt! Klikk ide!

 

2018. október 7.