Így győződhetsz meg arról, hogy a gyerekek is felkészültek egy kiscicára!

A macska-, és kutyatartás sok felelősséggel jár, ami egy felnőtt számára már egyértelmű lehet, de ha kisgyerek is van a családban, akkor neki is meg kell értenie, hogy a cicáknak is vannak szükségleteik, és sok törődést igényelnek. Erre talált megoldást három kínai mérnök.

Ha körültekintőek szeretnénk lenni, mielőtt új kiscicát fogadunk a családba, fel kell mérnünk, hogy a gyermekeink is készen állnak-e erre. A cicatartás kötelezettségekkel jár, hiszen rendszeresen etetni kell kedvencünket, cserélni az almot, figyelni az egészségi állapotára, és persze sokat kell vele foglalkozni. Ezt a gyerekek egy idő után igazi macskával is megtanulják, de ha biztosra szeretnénk menni, és nem egy élő állaton „kísérletezni”, hogy vajon jól bánnak-e vele a lurkók, akkor egy új találmány lehet a segítségünkre.

A Matebot, egy olyan robotmacska, amely képes kifejezni az érzelmeit attól függően, hogy hogy bánunk vele. Boldogan vagy szomorúan néz, simogatni is lehet, amire reagál, ráadásul olyan funkciókkal is el van látva, amelyek egy mai okoseszközből nem hiányozhatnak: felismeri az arcunkat, zenét játszik le, fotót is tud készíteni a vidám pillanatokról, a közösségi média platformokkal is összeköthető, de telefonhívást is le tud bonyolítani, valamint beszámol a várható időjárásról és híreket is fel tudja olvasni. Mindez elég furcsán hangzik, és az is látszik, hogy semmiképpen sem pótolhat egy igazi cicát, arra mindenesetre tényleg alkalmas lehet, hogy szülőként kiderítsük, gyermekünk képes-e jól bánni egy jövőbeli háziállattal, hiszen a Matebot jelzi, ha „nem érzi jól magát”.

 Ha kíváncsi vagy a további részletekre, nézd meg az alábbi videót! Ha pedig szeretnéd leírni a véleményed a találmánnyal kapcsolatban, kommentelj a macskABC Facebook-oldal posztja alá, itt!

 

Forrás: index.hu/ YouTube
2019. augusztus 1.