Edzés cicáknak? Ezzel a kütyüvel lehetséges!

Nemrég egy dél-koreai cég, a Hanseo bemutatta a CES-en (egy elektronikai termékeket bemutató kiállításon) a legújabb, macskáknak szánt találmányát, mellyel egy olyan problémára próbáltak reagálni, amely lehet, hogy a te macskádat is érinti. De vajon hasznos a fura szerkezet, és lesz, aki megvásárolja?

Mióta egyre elterjedtebb a macskák lakásban való tartása, jelentősen megszaporodott az elhízott egyedek száma, ami nagyban összefügg a mozgásszegényebb életmóddal. A túlsúly hasonló veszélyekkel fenyegeti az érintett cicák szervezetét, mint az emberek esetében, ezért logikusnak tűnik, hogy a fogyás a kedvenceinknél is előidézhető egy kis edzéssel. De hogyan lehet rávenni egy macskát arra, hogy mozogjon? Sokan a kutyagazdikhoz hasonlóan, pórázon sétáltatják a cicájukat, de ezt nem mindegyikük tudja elviselni. Ha a szabadban való mozgás nem lehetséges, a lakásban való játék vagy „mászókák” kialakítása is segíthet, sőt, léteznek olyan hörcsögökéhez hasonló futókerekek is, amelyeket direkt macskák számára találtak ki, viszont annak használatára gyakran csak nehezen vehetők rá a túlsúlyos kis kedvencek.

Ezt a problémát próbálja áthidalni a Hanseo a Little Cat nevű, futurisztikus látványt nyújtó, kerék alakú futópaddal, amelyet teljes mértékben a macskák igénye szerint alakítottak ki. A futófelülete például olyan anyagból készült, mely garantálja a macskák mancsának épségét, a közepén pedig körbefut egy LED-csík, mely tulajdonképpen az újítás lényege. A LED-csíkon fényjelzések futnak végig a megadott, vagy beállított sebességgel, melyet a testmozgásra szoruló állatok követni kezdenek, és ezzel tulajdonképp futóedzést végeznek. Az extrák közé tartozik egy applikáció, mellyel a gazdi előre felvett hangüzenetekkel csalogathatja a „futópadhoz” kedvencét gyakorlatilag bárhonnan Az alkalmazás segítségével figyelni lehet a cica mozgását és teljesítményét, a távolból is lehet állítani a fényjelzések sebességét és nyomon lehet követni az egészségi állapotot is.

Ha a macskákra gondolunk, akik megszállottan és ösztönösen követik a zseblámpa fényét, akkor el tudjuk képzelni, hogy a Little Cat futópad a LED-fényeivel akár működhet is, de a félmillió forintos ár valószínűleg ennek ellenére is sokakat eltántorít majd, ráadásul az elhízást sokkal jobb és olcsóbb megelőzni az ellustulás megakadályozásával, melyhez itt találsz tippeket!

Te kipróbálnád a cicáddal ezt a furcsa futópadot? Írd le kommentben a macskABC Facebook-oldal posztja alá kommentben, ide!

Forrás: origo.hu/ engadget.com
2019. január 22.