3 érdekes találmány kutyáknak

A fejlett országokban lakók egyre nagyobb arányban költenek házi kedvenceikre, és itt nemcsak az orvosi ellátásra és az eledelekre kell gondolni, hanem az egyéb kiegészítőkre is. Ezt kezdik el felismerni sokan, és állnak elő olyan innovatív ötletekkel, amelyek az okoseszközök által diktált trendeket is követik. Az idei CES-en (egy elektronikai termékeket bemutató kiállításon) a kutyáknak szánt újítások közül az alábbi három volt a legérdekesebb.

1. Kutyaszárító kabin

A hosszúszőrű kutyákat a fürdetés után elég nehéz szárazra törölni, a lakásban pedig kellemetlenségeket okozhat, ha kedvenceink kirázzák szőrzetükből a vizet. Talán ezt ismerte fel egy koreai cég, amely Pepe néven piacra dobott egy olyan kabint, melyben állítható hőmérsékletű, tisztított és illatosított levegővel fújathatjuk szárazra kutyánkat. Mindezek mellett még az immunrendszerét is erősíthetjük a beépített, speciális fényterápia segítségével. Nehezen lehet elképzelni azonban, hogy az eszköz széles körben elterjed, hiszen az ára meghaladja a háromszázezer forintot, és sokkal egyszerűbben is megoldható a szőr szárazon tartása, például víz nélküli tisztítást biztosító habokkal.

2. Robotkong

20190205_enkedvencem_kutya_kütyük_cikk

Forrás: Instagram

A kong egy népszerű játék a kutyások és persze a kutyák körében is, hiszen a jutalomfalattal feltölthető „keljfeljancsi” hosszú időre leköti a kedvenceket, ráadásul fejleszti a készségeiket is. Legmodernebb változata az idén bemutatott Camtoy Laika, amely egy hordóra emlékeztető, guruló szerkezet kamerával, hangszóróval, mikrofonnal és „jutalomfalatvetővel”. Az eszközt okostelefonról is vezérelhetjük, a kamera, a hangszóró és a mikrofon segítségével pedig a távolból is „tarthatjuk a kapcsolatot” kedvencünkkel, így megnyugtathatjuk, ha otthon, egyedül hangos ugatásba kezd.

 

3. Okosnyakörv

Korábban már bemutattunk egy okosnyakörvet, amely főleg a kutya egészségi állapotának mérésére volt kihegyezve, a Rawr azonban ennél is továbbmegy. Az eszköz rögzíti kedvencünk mindennapi szokásait az alvástól kezdve a mozgás mennyiségéig, de méri a pulzust, és GPS jeladóval is el van látva, hogy nyomon tudjuk követni a kutyánkat. Ez különösen jól jöhet, ha négylábú barátunk elszökik otthonról. További hasznos funkció a LED-világítás, mely sötétben jobban láthatóvá teszi viselőjét, például a közlekedő autósok számára, de a gazdiknak is egyszerűbb így megtalálni kedvencüket az éjszaka folyamán.

Szerinted melyik a leghasznosabb találmány a fentiek közül? Írd le kommentben a kutyABC Facebook-oldal posztja alá kommentben, itt!

Ha a macskás kütyük is érdekelnek, akkor klikk ide!

Forrás: Index/adoptlaika.com/ worldwidepepe.com
2019. február 20.